L'ESPÍGOL FESTIVAL. Mostra d'art en viu

04/05/2022

L'ESPÍGOL FESTIVAL. Mostra d'art en viu

L'ESPÍGOL FESTIVAL. Mostra d'art en viu

Què és l'art?

Aquesta és la inquietud que ha focalitzat el festival de l'espígol de les Piles, una mostra d'art en viu, que vol fer ressò de la importància de la cultura, de poder expressar-se a través d'ella en totes les seves formes, i de mostrar l'art, com una eina indispensable en la nostra societat per poder treballar les emocions, el ser social que som i la quotidianitat. El factor imprescindible per poder-hi participar era mostrar in situ com elaboren el seu art.
Aquesta és la segona edició. L'any passat va començar aquest projecte tenint com a objecte principal les il·lustracions. Enguany, hem fet un pas més i s'ha incorporat moltes altres vessants artístiques com, cosir, dissenyar, joies artesanes, ceràmica...
Per altra banda, creiem que des de ben petits ja cal fomentar aquestes sensibilitats, i així com des de ben petits els nens i nenes espilencs han viscut el Danseu festival, on aprenen sobre la importància dels moviments del cos i tot el que es transmet i es mou, també volíem que expressessin què és per ells l'art. Així doncs, al centre del festival es van disposar taules amb molts de material variat perquè poguéssim fer les seves creacions, i després també es van exposar.
Amb un acompanyament musical i amb el cafè del poble traslladat a la plaça roja, es va poder gaudir d'una jornada molt entranyable.