FORMACIÓ HOMOLOGADA PER L'ÚS DEL DESFRIBRIL·LADOR

04/05/2022

FORMACIÓ HOMOLOGADA PER L'ÚS DEL DESFRIBRIL·LADOR

FORMACIÓ HOMOLOGADA PER L'ÚS DEL DESFRIBRIL·LADOR
 
Aquest passat dimarts dia 3 de maig, des de l'Ajuntament de les Piles i amb la col·laboració de l'empresa Cardiac Futura Idea d'Igualada, es va fer el curs de FORMACIÓ HOMOLOGADA PER L'ÚS DEL DESFIBRIL·LADOR, a la sala del local social de les Piles. Agraïm la seva gran tasca d'ahir amb aquesta formació i la seva manera de transmetre'ns els seus coneixements.
És un curs per aprendre el funcionament del desfibril·lador en cas d'urgència, però que a més a més, van fer una explicació de primers auxilis molt concisa, i vivencial per tal de poder aprendre o ajudar a salvar vides en cas necessari. Tot i ser de 6 h seguides, es va fer molt amena en combinar teoria amb pràctica, i a més, amb una petita pausa per poder esmorzar.
És una formació molt interessant, molt necessària per a tota la societat, ja que t'obre a una nova visió, en la que tots podem ser capaços d'ajudar en una urgència, o almenys a tenir una noció i saber els passos que cal donar per no perdre segons, d'un temps que és or en aquests moments.
El desfibril·lador, un gran desconegut per la majoria de la societat, ha deixat doncs de ser per aquests espilencs que han fet el curs, un aparell que no se sap ni com es treu de la seva caixa-armari, a pensar que en cas d'urgència de parada cardiorespiratòria, el que és bàsic és iniciar el massatge cardíac, avisar, i que algú porti si és possible el desfibril·lador els 4 primers minuts des de l'incident.
Des de l'Ajuntament, seguim amb moltes ganes de continuar formacions, xerrades i tallers per tal de potenciar coneixements i experiències.