DANSEU FESTIVAL 2020

08/10/2020

DANSEU FESTIVAL 2020

DANSEU FESTIVAL 2020

El primer cap de setmana de Setembre va tenir lloc a les Piles la vuitena edició del Danseu Festival. Una edició amb l'aforament reduït i amb les mesures de seguretat i salut adients a la situació sanitària actual. El públic del Danseu va adaptar-se perfectament a les normes marcades pel Procicat i, un cop més, el civisme i el bon fer van marcar la marxa del festival.

Des de principi de setmana, a les Piles va instal·lar-se la companyia In-Motus per preparar l'espectacle El-la. Així, dia rere dia, va començar el degoteig d'artistes, tècnics i ajudants que van omplir Les Piles de vida, art i dansa. Aquest any, el director artístic del Danseu, Pau Estrem, va envoltar-se d'un equip molt professional, cosa que va permetre acotar, definir i executar molt millor totes les tasques relatives a la producció i coordinació del Festival i dels seus espectadors.

Dijous 3, el poble de les Piles va guarnir el carrer Major amb un taller de jardineria. Divendres 4 l'espectacle Conrear va donar el tret de sortida amb una peça protagonitzada per jovent de la comarca. A partir d'aquí i durant tres dies, tretze companyies van oferir les seves creacions. Cal destacar la instal·lació El Viatge, de Tombs Creatius, Possê de Sound de Secà i Pelat, de Joan Català. Aquest darrer, va parlar, al final del seu divertit espectacle, de les dificultats amb les quals s'han trobat els artistes durant la pandèmia. Unes paraules que ens van fer reflexionar a molts sobre els valors importants en èpoques difícils.

A nivell organitzatiu, aquesta vuitena edició el Danseu va comptar amb un sistema de reserva i venda d'entrades. Cada espectacle tenia un aforament màxim, i van quedar tots complets. A més, com a servei afegit, la Plaça Roja, que va ser el centre neuràlgic del Danseu, va gaudir de Wi-Fi gratuït per cortesia de l'empresa catalana Kendari Group (www.kendarigroup.com), especialistes a portar internet a les zones rurals, esdeveniments i empreses.

A l'acte inaugural van assistir les següents autoritats: Magí Trullols i Trull, Jordi Agràs i Estalella, Jordi Cartanyà i Benet, Francesc Vilaró i Casalinas i Llorenç Montalà i Balcells. Alguns d'ells van tornar a venir dissabte a gaudir de més espectacles.

En paraules de l'equip del Danseu "Aquesta 8a edició de Danseu Festival, edició lligada a una pandèmia mundial i a temps de molta incertesa, ens retorna o ens recorda els valors amb els quals vam fer néixer aquest projecte i que encara ens acompanyen: proximitat, qualitat, descentralització i accessibilitat. Aquesta edició ens retorna a l'origen. A allò tan petit, fràgil i apreciat, capaç d'arribar a ocupar un espai tan gran dins nostre. A la màgia de les coses petites. La mirada als ulls. L'encontre de tu a tu."

Un cop més, el binomi format pel Danseu Festival i el poble de les Piles, va organitzar una gran edició de l'esdeveniment. Un acte que és un dels puntals de l'estiu al poble, ja que tots els habitants de les Piles participen dels espectacles i acullen a tot l'equip amb molta il·lusió.

Fins a l'any vinent Danseu Festival!