CRÒNICA DEL MERCAT DE SANTA LLÚCIA DE LES PILES 2021

15/12/2021

CRÒNICA DEL MERCAT DE SANTA LLÚCIA DE LES PILES 2021

MERCAT DE SANTA LLÚCIA.
Les Piles torna a fer la seva celebració nadalenca amb el seu tradicional Mercat de Santa Llúcia.
Una trentena de parades amb tota mena de productes, disposades aquest any dins del centre històric del poble, van fer del matí del diumenge dia 12 de desembre, una jornada molt bonica, familiar, i amb molt de caliu.
Al parc, hi havia muntades dues activitats: LA FULLETA CAPITRUC, i els jocs de fusta de l'empresa: TOCS DE FUSTA.
Durant tot el matí, els nens i nenes podien entregar la carta dels seus desitjos per ses majestats, pel pare Noel, o pel tió, a la fulleta. Ella els hi farà arribar als pertinents.
Per altra banda, just al costat, al parc mateix, davant la biblioteca hi havia l'entrada dels jocs dels TOCS DE FUSTA. Aquests van ser un bon entreteniment per tota la quitxalla que van poder gaudir d'uns jocs molt originals tots fets a mà.

Per altra banda, es van dur a terme diverses actuacions itinerants. Els artistes del PUNT MOC, va posar molt d'humor a tot el mercat. Uns grans professionals, molt divertits, van fer riure tant a grans com a petits, amb un humor molt bo.

La solidaritat també hi va tenir un paper molt important, ja que es van preparar diverses activitats per la Marató de TV3 aquest any relacionat amb les malalties mentals.
La primera activitat va ser l'esmorzar solidari a favor de la Marató a les 9.30 hores. Allà s'hi podia menjar pa amb ous ferrats OUS HUGUET, bacó i xistorra de VIDANIA, productes de proximitat donats per entitats i empreses perquè la gent doni la voluntat per esmorzar.
La segona activitat i que va durar tot el mercat va ser gràcies a la Rosa Cruz, una iniciativa que va fent ella de forma altruista: la paradeta de les segones oportunitats, on tothom qui va voler va portar a l'Ajuntament productes, petits electrodomèstics, objectes que tenien a casa en bon estat i no utilitzaven, per poder-les vendre a un preu mòdic per recaptar íntegrament els fons per la Marató.
Per últim, i no menys important, totes les paradetes que s'inscriuen al mercat de Santa Llúcia, donen un petit producte de la seva paradeta per muntar tres paneres. Durant el mercat, la canalla van venent butlletes, i en finalitzar el mercat vora al migdia, se sortegen les tres paneres solidàries.
Enguany la recaptació d'aquestes activitats espilenques ha recaptat 895.

Moltíssimes gràcies a tots els assistents.

 

Imatges agafades de l'Instagram